DONDURULAN KADROLAR, VEKALET VE ENCÜMEN ÜYELİĞİ

MÜTEFERRİK GÖKÇEYAZI 20 MART 2008 PERŞEMBE

Soru

Gökçeyazı Belediyesinde 1998 yılından beri başkâtiplik görevini yürütmekteyim. Belediyemizde norm kadroya göre 4. derecede yazı işleri müdürlüğü kadrosu mevcut olup bu kadro boş durumdadır. Belediye başkanımız 27.12.2007 tarihinde 2 yıllık yüksekokul mezunu 6. derecedeki tahsildar arkadaşımızı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine istinaden bu yazı işleri müdürlüğüne vekâleten atamış bulunmaktadır. Benim ise başkâtiplik görevim devam etmekte ve fiilen aynı görevi yürütmekteyim. Buna göre sorularım şunlar olacaktır.

1- Yazı işleri ile başkâtiplik görevi eşdeğer görev olması sebebiyle yapılan uygulama doğrumudur?

2- Vekâleten atanan kişiye bu görevi fiilen yapmadığı halde vekâlet ücreti ödenebilir mi?

3- Belediye başkanımız 1998 yılından beri yürütmüş olduğum encümenlik görevine hiç bir gerekçe göstermeden vekâleten yazı işleri müdürlüğüne atamış olduğu tahsildar arkadaşımızı almaktadır. Encümene giren kişinin kararları da yazması gerektiği kanısındayım. Toplantı yapılıyor başkâtip olarak önüme bir pusula gönderiliyor buna göre karar yazmam isteniyor. Encümene başkâtip olarak benim girmem mi gerekiyor yoksa yazı işleri müdürlüğüne vekâlet eden tahsildar arkadaşımızın mı girmesi gerekiyor?

ZEKAİ ERMİŞ, BAŞKATİP GÖKÇEYAZI - İVRİNDİ / BALIKESİR

Cevap

1-Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 maddesi ile geçici 4 ve 5 inci maddeleri uyarınca mevcutta dolu olan ancak Ek – 4 Kadro Kütüklerinden (I) sayılı Memur Kadro Kütüğünde ya da norm kadro standartları cetvellerinde kendi alt gruplarında yer verilmeyen kadro unvanlarından dolu olanlar dondurulmuştur. Başkatip kadroları da bu kadrolardandır. Bir belediyede idari personel grubunda yer alan başkâtip kadrolarının bulunuyo...