BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANMA, BAŞKAN YARDIMCILIĞI KADROSUNDAN BAŞKA KADROLARA ATANMA VE ÖZLÜK HAKLARI

MÜTEFERRİK HÜYÜKLÜ BELEDİYESİ 8 AĞUSTOS 2006 SALI

Soru

Hüyüklü Belediye Başkanlığında 2 yılık yüksekokul mezunu olarak 14.01.1993 tarihinde Başkatip o-larak göreve başladım ve 1 ay sonra Muhasebeci kadrosuna atandım. 4/2 derece kademede bulunmaktayım. Şu anda hesap işleri müdür vekili olarak görev yapmaktayım. Asıl kadrom muhasebeci unvanlı kadrodur.

Herhangi bir belediyede boş bulunan belediye başkan yardımcısı kadrosuna naklen atanıp atanamaya-cağımın mümkün olup olmadığının?

Belediye başkan yardımcısı kadrosuna naklen atamamın mümkün olması durumunda belediye başkan yardımcılığı kadrosundan; herhangi resmi kuruma (Herhangi bir bakanlığın şube müdürü kadrosuna, kendi belediyemde boş bulunan hesap işleri müdürü kadrosuna) veya bir özel idare müdürlüğünde boş olan ilçe özel idare müdürü kadrosuna veya özel idarelerdeki diğer unvanlı veya unvansız müdürlüklere naklen atan-mamın mümkün olup olmayacağının ve ilgili belediye başkan yardımcılığı kadrosunda ne kadar süre görev yapma zorunluluğumun bulunması gerektiğinin?

Vekil olarak görev yaptığım 1 derecelik hesap işleri müdürü kadrosunun özel hizmet tazminatı ve ek gösterge tutarlarından yararlanıp yararlanamayacağımın ve tazminat ve ek gösterge oranlarının bildirilmesini ister saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.

Mustafa KÖMÜRCÜ, Muhasebeci HÜYÜKLÜ BELEDİYESİ - Yalvaç / ISPARTA

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İş-letmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Deği-şiklikleri Esaslarına Dair Yönetmelik müdür ve daha alt kadrolarda istihdam edilen personelin görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanmalarını kapsamaktadır. Bu nedenle herhangi bir belediyede boş bulunan başkan yardımcılığı kadrosuna görevde yükselme sı-navına girmeden 657 sayılı Dev...