NORM KADRO, İŞYERLERİNİN AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİ

MÜTEFERRİK SEBEN BELEDİYESİ 4 EKİM 2006 ÇARŞAMBA

Soru

Aşağıda arz etmiş olduğum sorularımın cevaplandırılmasını talep eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

1- (I) Sayılı kütükteki en üst dereceler memur unvanlarının en son yükselebileceği kadro dereceleri midir? Örneğin; (I) sayılı kütükteki 7555 unvan kodlu memur, 7785 unvan kodlu tahsildar, 7950 unvan kodlu şoför, 9915 unvan kodlu temizlik hizmetlisi, 9950 unvan kodlu zabıta memurunun eğitim seviyesi ve disiplin durumunun uygun olması halinde bu unvanlarda görev yapan personel 4., 3. ve daha üst derecelere yükseltilebilecek midir? Yoksa, kütükte belirtilen en üst dereceler, memur unvanlarının en son yükselebileceği derece midir ?

2-Belediyemizden ruhsat alan, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri dışındaki market, tuhafiye, manifatura, berber, kuaför, manav, kasap, mobilyacı, beyaz eşya bayii, fırın, eczane, büfe vb. işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerini, 5393 sayılı Belediye Kanununun 34. maddesinin (h) fıkrası kapsamında değerlendirerek tespit etmek mümkün müdür? Değil ise, bu işyerlerinin açılış ve kapanış saatleri hangi yasa ve yasal düzenlemeye göre tespit edilecektir?

Turan YILMAZ, Yazı İşleri Müdürü SEBEN BELEDİYESİ - SEBEN / BOLU

Cevap

1- 22 Nisan 2006 gün ve 26147 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esasların 14. maddesinde; bu Esasların yayımı tarihinden itibaren kapsama dahil kurum ve kuruluşlardaki memur kadrolarının, Ek-4 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Kütüklerinden (I) sayılı Belediye ve Belediye Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Memur Kadro Kütüğünde belirtilen unvan kodu, ka...