GÖREVDE YÜKSELME SINAVI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ SUÇATI BELEDİYSİ 8 MART 2010 PAZARTESİ

Soru

Belediyemizde münhal bulunan mali hizmetler müdürlüğü kadrosuna vekaleten atanarak bu hizmeti yürütmekteyim. Bu kadroya asaleten atanabilmek için Anadolu üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği AÖF tarafından düzenlenen e-sertifika programına kayıt olarak görevde yükselme sınavına girdim ve 24 Ocak 2010 tarihinde yapılan sınavda 100 üzerinden 69,33 Puan alarak sınavda başarılı sayılıp sertifika aldım.

Ancak Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 13.maddesinde 100 üzerinden 70 puan alınması gerektiğinden mali hizmetler müdürlüğüne atamam yapılmadı. Şimdi benim ne yapmam gerekir. Başarılı olduğum görevde yükselme sınavına tekrar mı gireceğim?

Mehmet ÖNDEİR, Mali Hizmetler Müdür Vekili Suçatı Belediysi - Gürün / SİVAS

Cevap

Mahalli idareler personelinin görevde yükselme eğitimi ve akabinde yapılan görevde yükselme sınavı, Yerel Yönetimler e-Sertifika Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiş olup, yapılan e-Sertifika programında sertifika almak için her dersten ayrı ayrı 50 puan almak yeterlidir, ancak sertifika almak yeterli olmayıp, Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 13. maddesine göre sınavda başarılı sayılmak için 100 puan...