BELEDİYE ÜCRET TARİFELERİNDE İNDİRİM UYGULAMASI

MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 TEMMUZ 2011 PERŞEMBE

Soru

21.02.2002 tarih ve 24678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 11.02.2002 tarihli ve 2002/3700 sayılı Kararname eki Kararın 1 inci maddesi ile 2002/3654 sayılı Karara eklenen 3. maddesi ile “Belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşım hizmetlerinden faydalanmayla SINIRLI olmak üzere eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı personeli, emniyet hizmetleri sınıfı personeli, T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan postacı ve dağıtıcılar ile basın kimlik kartı sahipleri bu konuda yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar 8.1.2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır.”

Bu kararname ile öğretmenler, emniyet mensupları, postacı ve dağıtıcılar ile basın kimlik kartı sahiplerine toplu taşım araçlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmaları imkân sağlanmıştır. Ancak kararnamede geçen sınırlı kelimesinden mesai saatlerini mi anlıyoruz. Eğer öyle ise mesai saatlerinin ne olduğu ile ilgili herhangi bir yasal dayanak var mıdır?

Ayşe TOKDEMİR, UKOME Görevlisi Büyükşehir Belediyesi - MERKEZ / ANTALYA

Cevap

Belediyelerce üretilen mal ve hizmetlerin ücretlendirmesi ile ilgili sınırlama 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesi ile getirilmiş olup madde metni şöyledir.“Genel bütçeye dahil daireler ile katma bütçeli idareler, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunla kurulan fonlar, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kuruluşları, genel ve katma bütçelerin transfer tertiplerinden yardım...