İTFAİYE ERİNİN İTFAİYE MÜDÜRÜ OLARAK ATANIP ATANMAYACAĞI İLE MÜDÜRLÜĞE VEKÂLETTE VEKALET AYLIĞI ALINMASI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ BERGAMA BELEDİYESİ 11 OCAK 2012 ÇARŞAMBA

Soru

01.08.2000 tarihinde İtfaiye Eri olarak göreve başladım.2006 yılında İtfaiye Onbaşılığına atandım. 2007 Ekim ayında Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum. Kısa Dönem askerlik görevimi tamamla-yarak kendi isteğimle Belediyemizin Tahakkuk Servisinde düz memur olarak göreve başladım. 2010 yı-lının Temmuz ayında İtfaiye Müdür Vekili olarak görevlendirildim. Halen, Belediyemiz 3 dereceli İtfaiye Müdürlük Kadrosuna 4. Derece 1. Kademeden maaş alarak, vekillik görevime devam etmekteyim.

1. Sorum; Görevde Yükselme Sınavına tabi olmadan Başkanlık Makamı veya Belediye Meclisince İt-faiye Müdürü olarak atanabilir miyim?

2. Sorum; 1 Ocak 2012 tarihli Devlet Memurları Genel Tebliğinin 6. maddesine istinaden Vekillik görevi yürüttüğüm Müdürlük maaşını şu aşamada alabilir miyim?

Tuncay ERCAN, İtfaiye Müdür Vekili Bergama Belediyesi - Bergama / İZMİR

Cevap

1- Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 8 inci maddesinde, “Belediye itfaiye teşkilatı personel kadro ve unvanları, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslara göre; daire başkanı, itfaiye müdürü, itfaiye şube müdürü, itfaiye amiri, itfaiye çavuşu ve itfaiye eri kadroları ile diğer kadrolardan oluşur” denilmektedir. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğinin zabıta ve itfaiye pers...