SİCİL RAPORLARI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ORTACA BELEDİYESİ 15 KASIM 2006 ÇARŞAMBA

Soru

Bilgi Edindirme Değerlendirme Kurulunun 5.07.2004 gün ve 2004/12 sayılı kararı ile; 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 5. maddesi 2. fıkrasında yer alan "Bu Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren diğer kanunların bu Kanuna aykırı hükümleri uygulanamaz hükmü uyarınca 4982 sayılı Kanun ile çelişen Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği hükümlerinin uygulanmasında (özlük dosyası ve sicil raporlarının üçüncü kişilere yine gizlilik prensibi içinde muhafazasının gerektiği, ancak ilgili kamu görevlisine karşı 4982 sayılı Kanun çerçevesinde açık olmasının gerektiği kararı alınmıştır. Bu durumda Devlet Memurları Kanunu ve Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinde bu konuda bir değişiklik olmadan bu konuda bir değişiklik olmadan kurul kararı geçerli olursa,ne yapmam gerekir.

Mustafa ERBİL, İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜD. ORTACA BELEDİYESİ - ORTACA / MUĞLA

Cevap

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'nun 05/07/2004 tarih ve 2004/12 sayılı kararı ile birlikte sicil raporlarının ilgili memurlar açısından gizliliği ortadan kalkmıştır. Dolayısıyla, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, talep eden memura sicil raporunun verilmesinde sakınca bulunmamaktadır. Ancak, ilgili memur dışında üçüncü kişiler için gizlilik yine devam edecektir.