MEMURUN DOĞRUDAN TEMİNDE VE İHALE KOMİSYONUNDA GÖREVLENDİRİLMESİ

İHALE İŞLEMLERİ İL ÖZEL İDARESİ 8 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ

Soru

Memurun doğrudan teminde ve ihale komisyonunda görevlendirilmesi

Merhaba. Kurumumuzda yatırım ve inşaat müdürlüğünde memur olarak görevliyim. Yatırım ve inşaat müdürlüğünde olduğumdan dolayı bütün ihale komisyonlarında görevliyim. Aynı şekilde destek hizmetlerinin alımlarında komisyon başkanı olarak görevlendirilmişim. Gerek destek hizmetlerinde ve gerekse kurum bünyesinde yeteri kadar teknik eleman (mühendis, tekniker, teknisyen vb) var. Ben ise düz memurum. Alınacak olan yedek parçanın özelliklerini bilmem, anlamam.

Destek hizmetleri müdürlüğü tarafından doğrudan temin ve ihale ile alınacak olan alımlarda (akaryakıt, yedek parça, sarf malzemesi vb her türlü alım) muayene ve kabul komisyonu başkanı ola-rak görevlendirilmem kanuna/idarenin işleyişine ve yerleşik içtihada uygun mudur?

Zülfü BEYDİLİ, Memur İl Özel İdaresi - merkez / TUNCELİ

Cevap

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 6. maddesinde; İhale yetkilisinin, biri başkan olmak üzere, ikisinin ihale konusu işin uzmanı olması şartıyla, ilgili idare personelinden en az dört kişinin ve muhasebe veya malî işlerden sorumlu bir personelin katılımıyla kurulacak en az beş ve tek sayıda kişiden olu-şan ihale komisyonunu, yedek üyeler de dâhil olmak üzere görevlendireceği, İhaleyi yapan idarede yeterli sayı veya nitelikte personel bulunmaması halinde, bu Kanun kapsamındaki idarelerden komis-yon...