YAPIM İŞİNDE GEÇİCİ KABULDE TESPİT EDİLEN EKSİKLİKLERİN GİDERİLMEMESİ, NAKDE DÖNÜŞTÜRÜLMEYEN SÜRESİ BİTEN KESİN TEMİNAT MEKTUBU KARŞISINDA NE YAPILABİLİR.

İHALE İŞLEMLERİ BAĞLAR BELEDİYESİ 3 HAZİRAN 2015 ÇARŞAMBA

Soru

Yapım işi ihalesinde geçici kabulü yapılan bir işte, kesin kabule kadar geçen sürede yüklenicinin yaptığı imalatlarda meydana gelen eksik ve aksaklıkları yapılan tüm yazışmalara rağmen bakım onarımlarını yapmıyor (Bu aksaklıklar geçici kabulden sonra ortaya çıkıyor,Geçici kabul kusursuz yapılıyor). Bu eksik imalatları yapmadığı gibi tüm yazışmalarımıza rağmen kesin kabule de yanaşmıyor. İkinci ve önemli bir konu kesin teminatının süresi bitmiş ve süresini uzatmaya da yanaşmıyor. Kesin teminatın süresi bittiğinden nakde dönüştürülemiyor. Bu durumda yapılması gerekenler nedir?

Anıl ESER, Memur Bağlar Belediyesi - Bağlar / DİYARBAKIR

Cevap

Yapım İşleri Genel Şartnamesinin 41, 42, 43 ve 44. maddelerinde; “Yapılan işlerle ilgili olarak, yüklenici veya vekili, yazı ile yapılacak çağrıya rağmen geçici kabulde hazır bulunmazsa veya kabul tutanağını imzalamak istemezse tutanakta bu husus ayrıca belirtilir. Konuyla ilgili olarak kesin kabul işlemlerinde de aynı usul uygulanır. Geçici kabul ile kesin kabul tarihi arasında geçecek süre teminat süresidir. Yapım işlerinde teminat süresi, sözleşmesinde aksine bir hüküm yoksa on iki aydan az o...