UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ALANÖZÜ BELEDİYESİ 2 ŞUBAT 2009 PAZARTESİ

Soru

Alanözü Belediyesinde veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapıyorum.1 senemi yeni doldurdum asaletim tasdik olundu. Hazır giyim meslek yüksekokulu mezunuyum. Diplomamda tekstil teknikeri unvanım var. Belediyemizde 1 adet boş tekniker kadrosu bulunmakta bu kadroya atanmam için nasıl bir yol izlenmeli?

Yönetmelikte yükseköğretim kurumuna sınav isteği yapılır diyor ama ayrıntılı bilgi verilmiyor. Böyle bir sınav açılırsa içeriği ne olur? Belli bir eğitime tabi tutulur muyum? Ya da belediye başkanı beni bu kadroya direk atayabilir mi?

Betül KURŞUN, VHKİ ALANÖZÜ BELEDİYESİ - GÜNEYSINIR / KONYA

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinde; unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında tekniker kadrosuna da yer verilmiştir.Aynı Yönetmeliğin unvan değişikliği sınavı ve atanma şartlarını düzenleyen 18. maddesinde; Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen unvan değişikliğine tabi kadro...