BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDE FAALİYET GÖSTEREN SULAMA BİRLİKLERİNDE DOĞRUDAN TEMİN USULÜNDE UYGULANACAK PARASAL SINIRIN MİKTARI.

İHALE İŞLEMLERİ BARAKFAKI 17 MAYIS 2005 SALI

Soru

Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilk kademe belediyesi olarak faaliyet göstermekteyiz. Barakfakı merkezli olarak 1999 yılında kurulan Bursa sulama Birliği tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d maddesine göre yapacağı küçük çaplı yapım,bakım,onarım ve hizmet alımlarında uygulayacağımız doğrudan temin usulündeki limit; Büyükşehir Belediye sınırlarındaki idarelere göre 24.759.-YTL. mi? yoksa diğer idarelerin limiti olan 8.252.-YTL. mi baz alınması gereklidir.

Saygılarımla.

Erdoğan SAYICI, MUHASİP BARAKFAKI - Barakfakı Beldesi KESTEL/BURSA / BURSA

Cevap

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22 nci maddesinin d bendinde; büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde bulunan idarelerin on beş milyar (yirmidörtbin yediyüzellidokuz Yeni Türk Lirası) diğer idarelerin beş milyar Türk Lirasını (sekizbin ikiyüzelliiki Yeni Türk Lirasını) aşmayan ihtiyaçlarının doğrudan temin usulüyle temin edilebileceği hükmüne yer verilmiştir. Barakfakı Belediyesi de 5216 sayılı Yasa ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilk kademe belediyesi haline geldiğine göre ve ...