GÖREVDE YÜKSELME, VEKALET

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ MALKARA 4 OCAK 2008 CUMA

Soru

2 yıllık Meslek Yüksek Okulu (İnşaat bölümü) mezunu olup, inşaat teknikeri olarak 27.02.1987 tarihinden itibaren 10/1 derece ve kademeden maaş almak üzere göreve başlayan bir personelimiz 25.02.1998 tarihinden itibaren Belediyemizde bulunan park ve bahçeler biriminde müdür kadrosu bulunmadığı halde görev yazısı ile park bahçe müdür vekili olarak görevlendirilmiştir.

Ancak, "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik " uyarınca belediye meclisinin 01.06.2007 tarihli kararı ile 1 inci derece park ve bahçeler müdürü kadrosu kabul edilmiştir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz personelimiz bu meclis kararına istinaden 29.06.2007 tarihinden itibaren park bahçeler müdürü kadrosuna vekaleten atanmıştır.

2 yıllık meslek yüksek okul mezunu olup, inşaat teknikeri kadrosunda bulunan ve park bahçeler müdürü kadrosuna vekalet eden bu personelimiz müdür kadrosunun yan ödeme ve tazminatlarını alabilir mi?

Hatice RENDAN, Mali Hizmetler Müdürü Malkara - Malkara / TEKİRDAĞ

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 14 üncü ve 15 inci maddelerinde de müdür kadrolarına atanabilmek için 4 yıllık okul mezunu olmak ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler ka...