TAM ZAMANLI SÖZLEŞMELİ PERSONEL

MÜTEFERRİK GÜZELÇAMLI BELEDİYESİ 11 OCAK 2007 PERŞEMBE

Soru

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasına göre belediyemizde tam zamanlı olarak boş olan 5 inci derecedeki fen memuru kadrosunda çalışan inşaat mühendisiyim.

1) Verilecek olan ücret belirlenirken sözleşmeli personele ilişkin unvan bazında ücret tavanları tablosundan fen memuru mu yoksa inşaat mühendisi mi dikkate alınır?

2) Belediyemizde ki yazışmalarda boş olan memur kadrosu için sadece 'fen memuru' ibaresi var, fakat söz konusu tabloda fen memuru değil 'fen memuru (mes. tek. öğr.) (3/1)' ibaresi bulunmakta. Bu durumda hangi unvana göre maaş belirlenir?

3) Bakanlar Kurulunun 2006/10603 sayılı kararındaki sözleşmeli personele ek ödemenin dışında alabileceğim maksimum maaş nedir?

4) Sözleşmenin belediyemiz tarafından sebepsiz yere yenilenmemesi halinde tazminat hakkım var mı?

5) Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan ek ödeme 2007 yılı içinde devam edecek mi ? Ederse meblağ ne olacak?

6) 2007 yılı için ücret tavanları ne zaman belirlenir?

7) Memur maaşlarına verilen zamlar tekrar bir encümen veya meclis kararına gerek duyulmaksızın bizim maaşlarımıza da aynı oran veya miktarda yansıtılır mı?

Nazım İlker PEKER, Fen Memuru GÜZELÇAMLI BELEDİYESİ - KUŞADASI / AYDIN

Cevap

1,2- Tam zamanlı sözleşmeli personele verilecek ücretin nasıl belirleneceği 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilmiştir. Bu fıkraya göre tam zamanlı sözleşmeli personele ödenecek net ücret, istihdam edileceği kadro unvanı için birinci derecenin birinci kademesi esas alınmak suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre tespit edilecek her türlü ödemeler toplamının net tutarının yüzde 25 fazlasını geçmemek üzere belediye meclisi kararıyla belirleneceği...