TÜZEL KİŞİLİĞİ KALKAN BELEDİYEDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, SÖZLEŞMELİ PERSONELİN EK ÖDEME ORANI

İŞ MEVZUATI VE İŞÇİLERE YAPILAN ÖDEMELER YENİKÖY BELEDİYESİ 13 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA

Soru

1- Belediyemizde çalışan kadrolu işçiler, 31.01.2013 tarihinde biten toplu sözleşme sürelerini yenilemek istemektedirler. 6360 sayılı Kanun ile belde belediyemiz ilk yerel seçimlerde kapanacak olup, toplu sözleşme yapması ilçe belediyesinin iznine bağlıdır. Sözleşme yapılabilir mi ve süresi ne kadar olabilir?

2- Belediyemizin fen işleri görevi 2001 yılından itibaren inşaat mühendisi tarafından yürütülmektedir. İnşaat mühendisi 2007 yılı norm kadro uygulamasına kadar geçici işçi olarak çalışmış olup, 2007 yılından itibaren sözleşmeli personel olarak çalışmaktadır. İlgili personelin ek ödeme yüzdesi ne olmalıdır?

Necmettin ÇAKIROĞLU, Mali Hizmetler Müdür V. Yeniköy Belediyesi - Orhangazi / BURSA

Cevap

1- 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun geçici 1 inci maddesinin (2) nu-maralı fıkrası gereğince tüzel kişilikleri kaldırılan belediyelerin iş ve toplu iş sözleşmesi yapabilmek için katılacakları ilçe belediyesinin onayına bağlı olduğu belirtilmiştir.6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 35 inci maddesinin 2 inci fıkrasında; “Top-lu iş sözleşmesinin en az b...