PERSONEL İSTİHDAMI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KOZLUK BELEDİYESİ 15 NİSAN 2009 ÇARŞAMBA

Soru

Belediyemiz 1999 yılında kurulmuş olup; 5 adet kadrolu işçi ve 1 adet memur personel ile hizmetlerini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. 1999 ile 2009 arasında görev yapan belediye başkanımız hizmet aracını kendisi kullanarak görev yapmıştır. Belediyemizin maddi durumu hizmet aracını kullanacak bir şoför personel alınması için mevcut başkanımız tarafından yeterli görülmemektedir.

Acaba; başkanın il içi ve il dışı seyahatlerinde sözleşme yapılmak suretiyle resmi iş ve işlemlerin takibatını gerçekleştirmek amacıyla belediyemizin resmi plakalı hizmet aracında görevlendirilmek üzere belediyemiz personelleri arasında olmayan belde halkından emekli bir vatandaşımızı kendi isteği ile belediyemizce hiç bir mali sorumluluğa katlanmak zorunda kalmadan şoför olarak çalıştırabilir miyiz?

Yaşar TÜRKMEN, Yazı İşleri Personeli KOZLUK BELEDİYESİ - Terme / SAMSUN

Cevap

Gayrı resmi ve ücretsiz bir istihdam usulünden söz ediyorsunuz, resmi bir kurumda bu şekilde bir istihdam mümkün görülmemektedir. Norm kadronuza ve resmi istihdam usullerine göre personel alımı yapmalısınız. Ehliyeti varsa belediye başkanı kendisi de aracı kullanabilir.