VERGİ İNDİRİMİ, FİİLİ HİZMET TAZMİNATI

İŞ MEVZUATI VE İŞÇİLERE YAPILAN ÖDEMELER KULA BELEDIYESI 29 ŞUBAT 2008 CUMA

Soru

1-Ben yaklaşık 17 yıllık memurum işe başladığımda gözümün birini kaybettim vergi indiriminden faydalanmak istiyorum ne yapmalıyım? Şimdiye kadar böyle girişime gerek görmedim çünkü getirisinden çok götürüsü olur denildi bana korktum. Bunun bana ne gibi getirisi ve götürüsü olur? Vergi indiriminden faydalanmam için neler yapmalıyım? Bu indirimin bana emekli olunca bir kaybı olur mu?

2- İtfaiyecilerin görüşülmekte olan fiili hizmet tazminatının ne durumda olduğu, ne kadar ilerleme gösterildiği? Fiili hizmet kanunlaşırsa bizde polisler gibi 20 yılda emekli olursak maaşımızı hemen alacak mıyız? Yoksa yaşımızı beklemek zorunda mıyız? Fiili hizmet tazminatının emekli ikramiyemize katkısı olacak mı? Ayrıca bize ek getirisi neler olur?

Ahmet GÖRGÜLÜ, İtfaye eri Kula beledıyesı - Kula / MANISA

Cevap

1- Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tespit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca; nüfus kâğıdı örneğiniz ve çalıştığınız işyerinden alacağınız hizmet erbabı olduğunuzu gösterir belge ile birlikte ilçenizde vergi dairesi bulunuyorsa Vergi Dairesi Müdürlüğüne, yoksa Malmüdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvuracaksınız. Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre si...