İŞYERİ HEKİMİ

MÜTEFERRİK ÇEŞME BELEDİYESİ 25 OCAK 2007 PERŞEMBE

Soru

ediyemizde 657 sayılı Kanuna tabi olarak tabip kadrosunda çalışan ve aynı zamanda işyeri hekimliği ücreti alan bir doktor bulunmaktadır. İzmir ili, 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında kanun ve yönetmelik esaslarına göre uygulamaya geçilen illerdendir. Halen belediyemizde 64 memur ve 121 SSK lı personel çalışmaktadır.

Bu durumda ;

1- SSK gereğince işyeri hekimliği çalıştırma zorunluluğu ile 5258 sayılı Kanun çelişmektedir. Belediyemizin işyeri hekimi çalıştırma, sözleşmeyi yenileme ve yenilememe durumunda ortaya çıkacak yasal durum nedir? Sözleşmeyi yenilememe halinde yasal sorumluluğumuz ne olur? Sözleşmeyi yenileyerek işyeri hekimi ücreti ödeme durumunda sözleşme ücretleri aleyhimize döner mi?

2-Kurum personelinin aile hekimine gitmesi durumunda tabip kadrosunda çalışan doktorun görev ve yetki durumu nedir?

Bülent ÖZDİL, HESAP İŞLERİ MÜDÜR VEKİLİ ÇEŞME BELEDİYESİ - ÇEŞME / İZMİR

Cevap

4857 sayılı İş Kanunun 81 maddesinde; işyeri hekimliğinin tanımı yapılmıştır. Buna göre, Devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran işverenler, Sosyal Sigortalar Kurumunca sağlanan tedavi hizmetleri dışında kalan, işçilerin sağlık durumunun ve alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanması, ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına ve işin tehlike derecesine göre bir veya daha fazla işyeri hekimi çalıştırmak ve bir işyeri...