FEN MEMURLUĞU, GÖREVDE YÜKSELME

MÜTEFERRİK PEHLİVANLI BELEDİYESİ 4 AĞUSTOS 2006 CUMA

Soru

1- Görevde yükselme sınavlarına katılacak birimler içerisinde fen memurluğu bulunmamaktadır. Bu konuda daha önce yazan arkadaşlara şöyle cevaplar verilmişti. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sı-navları içerisindeki sınıflarda fen memurluğu bulunmadığı için, belediye başkanlarının atama yapabilecekleri yazılmıştı. Bende aynı kapsama girmiyor muyum?

2- Hizmet borçlanmalarımı ve askerliğimi şu anda saydırdım ve derecem 8 kademem 3 oldu. Fen memurluğunun derecesi 6 ve inşaat teknikeri diplomasına sahibim. Bu şartlarda da mı vekâlet ücreti alamam?

Ebubekir GÜLEN, Fen memuru Vekili PEHLİVANLI BELEDİYESİ - TORTUM / ERZURUM

Cevap

Gerek, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelikte, gerekse Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslarda fen memurluğu kadrosu yer almamıştır. Belediyenizin dolu ve boş kadro durumu belirtilmemiş, ancak fen memurluğu kadronuzun boş olduğu a...