KAMULAŞTIRMA

İMAR VE GECEKONDU MUDURNU BELEDİYESİ 8 MART 2012 PERŞEMBE

Soru

İlçemiz Seyrancık Mahallesi 49 ada 17 nolu parselde bulunan taşınmazla ilgili olarak;

1.Taşınmazın imarda kat mülkiyeti ifraz sonucu bozulmuş ve hisse oranları; Meh… As… (9/256), Mudurnu Belediyesi (112/256),. Meh… Sey… (22/256), İs… Baş… (11/256), Meh… Uğu… (11/256),. S.S. Mudurnu Esnaf Sanaktarlar Kredi Kooperatifi (36/256),. Şa… İnş. Nalb. Gübre Yem Hayvancılık Nak.Orman (29/256), Erc… Öze… (26/256) gibidir.

2. Taşınmaz bodrum zemin ve 1 normal kattan oluşmakta olup 1999 depremlerinde ağır hasar ve-rilmiş ve hissedarlardan Meh… AST… nın dava açması sonucundan Bölge İdare Mahkemesi kararı ile orta hasar raporu verilmiştir.

3. Taşınmaz 1999 yıllarından beri atıl durumda beklemektedir.

4. Bu binada bir kısım esnaf bina orta hasarlı olmasına rağmen halen oturmakta ve ticaret yapmak-tadırlar.

5. Şay… İnş. Nalb. Gübre Yem Hayvancılık Nak. Orman Şirketinin tapu kütüğünde birden fazla haciz bulunmaktadır.

Sonuç olarak yukarıda açıklamaları yapılan taşınmazın S.S. Mudurnu Esnaf (36/256) Sanatkarlar Kredi Kooperatifi hissesinin satın alma yoluyla ne gibi işlemler yapılması gerektiğinin bildirilmesi husu-sunu, (satın almanın 4734 e göre piyasa araştırması veya emlak odası rayiç bedel komisyonuna göre mi) Şay.. İnş. Nalb. Gübre (29/256) Yem Hayvancılık Nak. Ormanın İcra Müdürlüğünden ihale yoluyla satın alınmasının ne gibi işlemlerle alınabileceği hususunda; Diğer kalan hissedarların ise sözleşme ya-pılarak proje doğrultusunda; dükkân karşılığında dükkân verilmesi hususunda neler yapılacağı, bu dükkânlarda büyüme veya küçülme veya dükkân cephelerinin değişmesi durumunda nelere dikkat etmemiz gerektiği, ayrıca bu dükkânlardan sözleşme veya anlaşma yapılamadığı durumunda kamu yararı kararı alınıp da kamulaştırma yapılıp yapılamayacağı, kamulaştırma yapılacak ise ne gibi işlemler ya-pılması gerektiğini, kamulaştırma yapılmaması durumunda ne gibi işlemler yapılması gerektiği husu-sunda; (kamu yararı kararı ve kamulaştırma kararının encümen veya meclis kararıyla ilgili izlenebilecek işlemler)

Yılmaz AKÇADAĞ, Yazı İşleri Müdürü Mudurnu Belediyesi - Mudurnu / BOLU

Cevap

Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileş-tirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirlemek amacıyla kabul edilen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gaze-te’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanunun ile; afet riski altındaki alanlar il...