HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI TEKNİKERİ ÜCRETİNİN BELİRLENMESİ

İŞ MEVZUATI VE İŞÇİLERE YAPILAN ÖDEMELER IĞDIR 3 OCAK 2013 PERŞEMBE

Soru

Belediyemiz, boş olan özürlü işçi kadrosuna İŞKUR’dan ön lisans mezunu, büroda ve sahada çalışa-bilecek hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı mezunu daimi özürlü işçi talebinde bulundu. İŞKUR Iğdır İl Mü-dürlüğü talebimize istinaden ön lisans mezunu, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı teknikeri bir personel gönderdi. Belediyemiz resmi prosedürleri uyguladıktan sonra personelin işe başlaması yapıldı.

Biz bu personelin yevmiyesini nasıl belirleyeceğiz? Çünkü belediyemizde çalışan işçilerin yevmiye-leri birbirlerinden farklı yeni aldığımız personelin hayvan sağlık teknikeri olması maaşını etkiler mi yok-sa düz işçi olarak mı başlatalım?

Tekin SEVERLİ, Eğitmen Iğdır - / IĞDIR

Cevap

İşçi ücretleri, işveren ve işçiler arasında (veya onların adına sendikalar tarafından) yapılacak söz-leşmelerle belirlenir. Asgari ücretin altında olmamak kaydıyla taraflar arasında varılacak anlaşma sonucu belirlenen ücretler sözleşmeye işlenmelidir. İşçilerin özelliklerine veya görevlerinin özelliklerine göre farklı ücretler belirlenmesi mümkündür. Dolayısıyla alacağınız kişinin ücretinin ön lisans mezunu, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı teknikeri unvanına haiz olduğu dikkate alınarak belirl...