GEÇİCİ İŞÇİNİN SÜREKLİ İŞÇİ KADROSUNA ALINMASI

İŞ MEVZUATI VE İŞÇİLERE YAPILAN ÖDEMELER YAHYALI BELEDİYESİ 18 ARALIK 2013 ÇARŞAMBA

Soru

Sayın Hocalarım: “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik “ çerçevesinde kurumumuz Arıtma Tesisinde çalıştırılmak üzere belirli süreli işçi alımı yaptık. Alım yapmış olduğumuz iş süreklilik gerektiren arıtma tesisi operatörlüğü işi olması sebebiyle Belediyemiz söz konusu bu işçileri 5 ay 29 gün kendi bünyesinde çalıştırdıktan sonra 6 ayda hizmet alımı yöntemiyle çalıştırmaktadır.

Söz konusu bu işçiler “ Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde alınmış olup, yönetmelikte geçen tüm hükümler uygu-lanmıştır. Tesisimizde çalışan bu işçilerimiz için her yıl tekrar hizmet alımı yapılmakta olup çalışmala-rında, izin kullanmalarında ve bazı sosyal haklarında sıkıntı oluşmaktadır.

Bu işçilerimiz yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde alınmış olması, Norm Kadromuzda da boş kadro olması, sınava girmiş olmaları ve KPSS den yeterli puanı almış olmaları gerekçesiyle tekrar yönetmelik hükümleri çalıştırılmadan Geçici Süreli İşçilikten Daimi Süreli işçi kadrosuna atanmalarında bir sakınca var mıdır?

Mustafa YILMAZ, Muhasebe Yetkilisi Yahyalı Belediyesi - Yahyalı / KAYSERİ

Cevap

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3. maddesinde; belirli ve belirsiz süreli iş sözleşmesi, işçi, sürekli işçi ve geçici işçinin tanımı yapılmış, Yönetmeliğin 6. maddesinin 3. fıkrasında; kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verecekleri hükme bağlanmış, Yönetmelikte sürekli işçi ve geçici işçi olarak alınacaklarda aranacak şartlarda bir farklılık getirilme...