1- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

2- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

3- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır. Yönetmelik ile  22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin  ekinde yer alan Ek-1,   Ek –3 ve Ek –4 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

4- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

5- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

6- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

7- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

Yavuz SOYKUVVET

BAŞSAĞLIĞI

Sevgili Meslektaşımız Yavuz SOYKUVVET

30.11.2013 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur.

YAVUZ SOYKUVVET
(1950-2013)

1.11.1950 tarihinde Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. Atatürk Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünden mezun oldu.

Memuriyet hayatına Sanayi Bakanlığında başlayan Yavuz SOYKUVVET, 17.05.1977 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladı. 1978-1979 yılları arasında Yerel Yönetim Bakanlığında, daha sonra da tekrar İçişleri Bakanlığında Kontrolör olarak görevine devam etti.

1990-1998 yılları arasında Kontrolörler Başkan Yardımcısı, 1998-2004 yılları arasında da Kontrolörler Başkanı olarak görev yaptı.

1997-1998 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Derneğinin (KONTDER) Başkanlığını yaptı.

KONTDER yayınları arasında yer alan bir grup meslektaşıyla birlikte yayımladıkları "Yollarda Yiten Zaman" isimli şiir kitabında şiirleri yer almıştır.

Evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

Değerli Başkanımızı 30.11.2013 tarihinde kaybettik. Merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER

Dörtlükler

Bin bir dert gördü yaşadığım her günüm.
Hepsini yenmesini bildi bu çılgın gönlüm.
Bir tek vefasızlığa tahammülü olmadı.
Her insanı sevmekle hata mı etti gönlüm.
Kuru bir yaprak gibi düştü dalından,
Hasretle beklenen yıllara inat.
Bir gençlik rüzgarı geldi ve geçti,
Sonbahara erdi ömrümüz, heyhat.

(Yavuz SOYKUVVET/Yollarda Yiten Zaman-DÖRTLÜKLER)