1- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır. Yönetmelik ile  22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin  ekinde yer alan Ek-1,   Ek –3 ve Ek –4 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

2- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

4- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

5- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu Parasal Limitleri

2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU PARASAL LİMİTLERİ (01.01.2020-31.12.2020)

(Bu parasal limitler satış. Kiraya verme, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve trampa işleri için uygulanacaktır)

(7197 sayılı 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu İ Cetveli)

İşlemin Türü

Kanuni Dayanağı

Tutarı

Basın İlan Kurumunca Yapılan İlanın Alt Parasal Limiti

Resmi Gazete ile İlanın Alt ParasalLimiti

2.855.000

Açık TeklifUsulü Parasal Limiti

2.855.000

Pazarlık Usulü

Parasal Limiti

İllerde, kuruluş merkezlerinde,

Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki ve nüfusu 50000’i geçen ilçelerde

51/a

Diğer ilçelerde

51/b

*Söz konusu değerlere KDV dahil değildir.