Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1-6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 6/7/2018 tarihli ve 10 sıra nolu Genelgesiyle 1/7/201831/12/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

5-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

6- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

İmar Kanunu İdari Müeyyideler

İMAR KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ MÜEYYİDELER (01.01.2018 - 31.12.2018)

(3194 s. İmar Kanunu 42. Madde,  484 Sıra Nolu VUK Genel Tebliği)

(Belediye Encümeni)

Tutar/Oran

a) Bakanlıkça belirlenen yapı sınıflarına ve gruplarına göre yapının inşaat alanı üzerinden hesaplanmak üzere, mevzuata aykırılığın her bir metrekaresi için;

1

97,69

D grubu yapılara

118,36

b) Mevzuata aykırılığı yapı inşaat alanıüzerinden hesaplanması mümkün olmayan, yapının cephelerini ve diğer yapı elemanlarını değiştiren veyayapı malzemesi için öngörülen gereklere aykırı bulunan uygulamalar için, Bakanlıkça yayımlanan ve aykırılığa konu imalatın tespiti tarihinde yürürlükte bulunan birim fiyat listesine göre ilgili idarece belirlenen bedelin,

% 20’si

c) (a) ve (b) bentlerine göre cezalandırmayı gerektiren aykırılığa konu yapı;

1

Hisseli parselde diğer maliklerin muvafakati alınmaksızın yapılmış ise cezanın

% 30’u

2

Kamuya veyabaşkasına aitbir parselde yapılmış ise cezanın

% 40’ı

3

Uygulama imar planında veya parselasyon planında “Kamu Tesisi Alanı veya Umumî Hizmet Alanı” olarak belirlenmiş bir alanda yapılmış ise cezanın

% 60’ı

4

Mevcut haliyle veya öngörülen bir afet tehlikesi karşısında can ve mal emniyetini tehdit ediyor ise cezanın

% 100’ü,

5

Uygulama imar planı bulunan bir alanda yapılmış ise cezanın

6

Yapılaşmaya yasaklanmış bir alanda yapılmış ise cezanın

% 80’i

7

Özel kanunlar ile belirlenmiş özel imar rejimine tabi bir alanda yapılmış ise cezanın

% 50’si

8

Ruhsatsız ise cezanın

% 180’i

9

Ruhsatı hükümsüz hale gelmesine rağmen inşaatı sürdürülüyor ise cezanın

% 50’si

10

Yapı kullanma izin belgesi alınmış olmakla birlikte,ruhsat alınmaksızın yeni inşaî faaliyete konu ise cezanın

% 100’ü,

11

İnşaî faaliyetleri tamamlanmış ve kullanılmıyor ise cezanın

% 10’u

12

İnşaî faaliyetleri tamamlanmış ve kullanılıyor ise cezanın

13

Çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veriyor ise cezanın

% 20’si

(a)ve(b) bentlerinde belirtilen şekilde tespit edilen para cezalarının miktarına göre ayrı ayrı hesap edilir.

18, 28, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 40 ve 41 inci maddelerde belirtilen mükellefiyetleri yerine getirmeyen veya bu maddelere aykırı davranan yapı veya parsel sahibine, harita, plan, etüt ve proje müelliflerine, fenni mesullere, yapı müteahhidine ve şantiye şefine, ilgisine göre ayrı ayrı olmak üzere

3.757,48

Bu fiillerin çevre ve sağlık şartlarına aykırı olması halinde

7.514,97

Can ve mal emniyetini tehdit etmesi halinde

11.272,45

Yapıldığı tarih itibarıyla plana ve mevzuata uygun olmakla beraber, mevcut haliyle veya öngörülen birafet tehlikesi karşısında can ve malemniyetini tehdit ettiği veya edeceği ilgili idare veya mahkeme kararı ile tespit olunan yapılara, ilgili idarenin yazılı ikazına rağmen idarece tanınan süre içinde takviyede bulunmayan veya bu yapıları 39 uncu madde uyarınca yıkmayan yapı sahibine

18.787,42

- 3194 sayılı Kanunun 42. maddesine göre idari para cezası alt sınırı

939,37

-—  Yukarıdaki fıkralar uyarınca tahsil olunan idari para cezaları, aynı fiil nedeniyle 5237 sayılı Türk CezaKanununun 184 üncü maddesine göre mahkûm olanlara faizsiz olarak iade edilir.