Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

İmar Kanunu İdari Müeyyideler

İMAR KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ MÜEYYİDELER (01.01.2019 - 31.12.2019)

(3194 s. İmar Kanunu 42. Madde,  503 Sıra Nolu VUK Genel Tebliği)

(Belediye Encümeni)

Tutar/Oran

a) Bakanlıkça belirlenen yapı sınıflarına ve gruplarına göre yapının inşaat alanı üzerinden hesaplanmak üzere, mevzuata aykırılığın her bir metrekaresi için;

1

120,88

D grubu yapılara

146,45

b) Mevzuata aykırılığı yapı inşaat alanıüzerinden hesaplanması mümkün olmayan, yapının cephelerini ve diğer yapı elemanlarını değiştiren veyayapı malzemesi için öngörülen gereklere aykırı bulunan uygulamalar için, Bakanlıkça yayımlanan ve aykırılığa konu imalatın tespiti tarihinde yürürlükte bulunan birim fiyat listesine göre ilgili idarece belirlenen bedelin,

% 20’si

c) (a) ve (b) bentlerine göre cezalandırmayı gerektiren aykırılığa konu yapı;

1

Hisseli parselde diğer maliklerin muvafakati alınmaksızın yapılmış ise cezanın

% 30’u

2

Kamuya veyabaşkasına aitbir parselde yapılmış ise cezanın

% 40’ı

3

Uygulama imar planında veya parselasyon planında “Kamu Tesisi Alanı veya Umumî Hizmet Alanı” olarak belirlenmiş bir alanda yapılmış ise cezanın

% 60’ı

4

Mevcut haliyle veya öngörülen bir afet tehlikesi karşısında can ve mal emniyetini tehdit ediyor ise cezanın

% 100’ü,

5

Uygulama imar planı bulunan bir alanda yapılmış ise cezanın

6

Yapılaşmaya yasaklanmış bir alanda yapılmış ise cezanın

% 80’i

7

Özel kanunlar ile belirlenmiş özel imar rejimine tabi bir alanda yapılmış ise cezanın

% 50’si

8

Ruhsatsız ise cezanın

% 180’i

9

Ruhsatı hükümsüz hale gelmesine rağmen inşaatı sürdürülüyor ise cezanın

% 50’si

10

Yapı kullanma izin belgesi alınmış olmakla birlikte,ruhsat alınmaksızın yeni inşaî faaliyete konu ise cezanın

% 100’ü,

11

İnşaî faaliyetleri tamamlanmış ve kullanılmıyor ise cezanın

% 10’u

12

İnşaî faaliyetleri tamamlanmış ve kullanılıyor ise cezanın

13

Çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veriyor ise cezanın

% 20’si

(a)ve(b) bentlerinde belirtilen şekilde tespit edilen para cezalarının miktarına göre ayrı ayrı hesap edilir.

18, 28, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 40 ve 41 inci maddelerde belirtilen mükellefiyetleri yerine getirmeyen veya bu maddelere aykırı davranan yapı veya parsel sahibine, harita, plan, etüt ve proje müelliflerine, fenni mesullere, yapı müteahhidine ve şantiye şefine, ilgisine göre ayrı ayrı olmak üzere

4.649,14

Bu fiillerin çevre ve sağlık şartlarına aykırı olması halinde

9.298,27

Can ve mal emniyetini tehdit etmesi halinde

13.947,41

Yapıldığı tarih itibarıyla plana ve mevzuata uygun olmakla beraber, mevcut haliyle veya öngörülen birafet tehlikesi karşısında can ve malemniyetini tehdit ettiği veya edeceği ilgili idare veya mahkeme kararı ile tespit olunan yapılara, ilgili idarenin yazılı ikazına rağmen idarece tanınan süre içinde takviyede bulunmayan veya bu yapıları 39 uncu madde uyarınca yıkmayan yapı sahibine

23.245,68

- 3194 sayılı Kanunun 42. maddesine göre idari para cezası alt sınırı

1.162,28

• Yukarıdaki fıkralar uyarınca tahsil olunan idari para cezaları, aynı fiil nedeniyle 5237 sayılı Türk CezaKanununun 184 üncü maddesine göre mahkûm olanlara faizsiz olarak iade edilir.