Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği'yle   memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla, 27/11/2014 tarihli ve 29188 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 39)’nde yapılan açıklamalara ilave olarak hazırlanmıştır.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 1 Ocak 2018 Tarihli ve 30288 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Kabahatler Kanununa Göre Para Cezaları

KABAHATLER KANUNUNA GÖRE PARA CEZALARI (01.01.2017 - 31.12.2017)

(5326 s. Kanunun 3 ve 17/7. Madde, 474 Sıra Nolu VUK Genel Tebliği)

Cezanın Türü

Kanuni Dayanağı

En Az

En Çok

Emre aykırı davranış (Belediye Encümeni)

5326 s. K. 32. mad.

Dilencilik (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 33. mad.

Gürültü (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 36/1. mad.

109

5326 s. K. 36/2. mad. (Ticari İşl. Sahibine)

2.325

11.658

Rahatsız etme (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 37. mad.

İşgal (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 38/1. mad.

5326 s. K. 38/2. mad.

1.155

Tütün mamullerinin tüketilmesi (Belediye Bşk. Yetki verdiği görevli)

4207 s. K. (6354 s. K. değ.) m. 5/1 ve 2/1;5326 s.K.39.m.

109

Tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıklar çevreye atılması (Belediye Zabıtası)

4207 s. K. (6354 s. K. değ.) mad. 5/1 ve 3/12

65

Kimliği bildirmeme (Belediye Zabıtası) hakkında ceza tutanağı düzenlenmek istendiğinde gösterilmemesi durumunda

5326 s. K. 40. mad.

109

Çevreyi Kirletme (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 41/1. mad.

36

5326 s. K. 41/2. mad.

1.155

5326 s. K. 41/3. mad.

5326 s. K. 41/4. mad.

6.989

5326 s. K. 41/4. mad. (Tüzel Kişi İçin)

5326 s. K. 41/5. mad.

5326 s. K. 41/6. mad.

575

Afiş Asma (Belediye Zabıtası)

5326 s. K. 42. mad.

6.989

Not: 5326 s.K.17/7.mad. uyarınca, idarî para cezasının hesabında bir Türk Lirasının küsuru dikkate alınmaz.