Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği'yle   memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla, 27/11/2014 tarihli ve 29188 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 39)’nde yapılan açıklamalara ilave olarak hazırlanmıştır.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 1 Ocak 2018 Tarihli ve 30288 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Suat TAŞTEKİN

BAŞSAĞLIĞI

Suat TAŞTEKİN

(1965-2008)

1965 yılında Ankara’da doğdu. Ertuğrul Gazi İlkokulu, Kurtuluş Ortaokulu ve Kurtuluş Lisesini bitirdikten sonra 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 1987 yılında, Fakültenin  Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun oldu.

Bir süre Şekerbank’ta çalıştıktan sonra 1990 yılında İçişleri Bakanlığı’nda Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladı.

Bir çocuk babasıydı. Koyu Galatasaray taraftarı, sevgi dolu, sıcakkanlı bir kişiliğe sahip ve neşe kaynağı olmasıyla dikkat çekerdi.

Değerli meslektaşımızı, genç yaşta 23.11.2008 tarihinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu kaybettik. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

KONTDER