1- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır. Yönetmelik ile  22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin  ekinde yer alan Ek-1,   Ek –3 ve Ek –4 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

2- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

4- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

5- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

Fazla Çalışma Ücreti

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ (01.01.2020- 31.12.2020)

Çeşidi

Kanuni Dayanağı

Konusu

Tutarı

Fazla Çalışma

Saat Ücreti

657 s. Kanun m. 178, 7197 s. Bütçe Kanunu (K) Cet.III/A-1

Genel

2,26

7197  s. Bütçe Kanunu

(K) Cet. III/A/2-b

Büyükşehir ve İlBelediye Başkanları ile birlikte çalışanlar

(ayda 90 saati aşamaz)

2,39

Zabıta ve İtfaiye hizmetlerinde fiilen çalışan personele  (destek hizmeti yürüten personel hariç)

Aylık Maktu

Fazla Çalışma

Ücreti

7197 s. Bütçe Kanunu

(K) Cet.III/B-1,

Bu hükümlerin uygulanmasında büyükşehir sınırları içerisindeki belediyeler, içinde bulundukları büyükşehir nüfusuna tabidir.

10.000’ e kadar olanlar için

302,00

10.001’ den 50.000’ e kadarolanlar için

323,50