Hayrettin GÜNGÖR'ün Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliğine atanması
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar..

1-15 Ocak 2019 Tarihli ve 30656 Sayılı Resmî Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2-Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

3-10 Ocak 2019 Tarihli ve 30651 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)" yayımlanmıştır.

4- 31 Aralık 2018 Tarihli ve 30642 Sayılı Resmî Gazete - 3. Mükerrer'de yayımlanan " Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51)" ile 1/1/2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edilmiştir.

5- 30 Kasım 2018 Tarihli ve 30611 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503)"  ile 2018 yılı için  yeniden değerleme oranı  % 23,73 (yirmiüç virgül yetmişüç) olarak tespit edilmiştir.

6- 6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

7- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

8-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

Mustafa Kemal İLHAN Sağlıklı Yaşam Parkı

Yıldırım Belediyesince Millet Mahallesi’ne yaptırılan parka, müteveffa meslektaşımız Mustafa Kemal İLHAN’ın adı verilmiştir.  Evinde kalp krizi geçirerek vefat eden, Meslektaşımız ve eski Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal İlhan adına Millet Mahallesi’ne yapılan park, hafta sonu düzenlenen ve meslektaşlarımızdan Başkan Yardımcıları Nuri ÇELİK, Burhanettin TOKMAK, Dernek Başkanı Recep DEMİR'in de katıldığı törenle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ tarafından hizmete açılmıştır.

ÖRNEK PARKA ANLAMLI İSİM

Toplamda 17 bin metrekare alanda, 11 bin metrekaresi yeşil alan, 6000 metrekaresi kullanım alanı olarak düzenlenen “Mustafa Kemal İlhan Sağlıklı Yaşam Parkı”nda her şey mevcut. Engelli çocuk oyun alanından, süs havuzuna, plaj futbol-voleybol alanından, kondisyon alanına, çocuk oyun ünitelerinden, 35 araçlık otopark alanına, kauçuk yürüme yolundan, kafeye kadar bir çok sosyal donatı alanına sahip parkta, Millet Mahallesi yeni bir sosyal donatı alanına kavuşmuş oldu.

Merhum Mustafa Kemal İlhan’ın adını taşıyan “Mustafa Kemal İlhan Sosyal Yaşam Parkı “ açılışına Eşi Ayşe İlhan, Kızı Ezgi İlhan, oğlu Emir İlhan’ın yanı sıra törene İçişleri Bakanlığı’ndan meslektaşlarının katılımı ise diğer konuklar tarafından büyük vefa örneği olarak gösterildi.