Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 26 Ocak 2019 Tarihli ve 30667 Sayılı Resmî Gazete'de " Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 62) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır.

2-15 Ocak 2019 Tarihli ve 30656 Sayılı Resmî Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

3-Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

4-10 Ocak 2019 Tarihli ve 30651 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)" yayımlanmıştır.

5- 31 Aralık 2018 Tarihli ve 30642 Sayılı Resmî Gazete - 3. Mükerrer'de yayımlanan " Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51)" ile 1/1/2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edilmiştir.

6- 30 Kasım 2018 Tarihli ve 30611 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503)"  ile 2018 yılı için  yeniden değerleme oranı  % 23,73 (yirmiüç virgül yetmişüç) olarak tespit edilmiştir.

7- 6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

8- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

9-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Yapılara İlişkin Esaslar

PLANLI ALANLAR  İMAR YÖNETMELİĞİNDE  YAPILARA İLİŞKİN ESASLAR

Osman ÖZKAN

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

Bilindiği  üzere Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 3 Temmuz 2017 gün ve 30113 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmış, yürürlüğe girmeden 30 Eylül 2017 tarih ve 30196 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile değişiklik yapılmış ve 01/10/2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Ayrıca Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 70. maddesi uyarınca; uzun bir süre uygulanan ve uygulama sırasında çok sayıda değişiklik yapılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 01/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin yapılara ilişkin hükümlerini düzenleyen beşinci bölümünde yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları, kat yükseklikleri, yapı piyesleri ve ölçüleri, bina giriş ve rampaları, merdivenler, ışıklıklar ve hava bacaları, bacalar asansörler, akaryakıt servis istasyonları, su depoları, fosseptikler, korkuluklar, kapı ve pencereler, çatılar, çıkmalar, saçaklar, bahçe duvarları, kapıcı dairesi, bekçi odası ve kontrol kulübeleri, portikler, fırınlar, pasajlar ve alışveriş merkezleri, tuvaletler, çay ocakları, bodrumlar, müştemilatlar ve paratonerlere ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde büyük ölçüde Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğindeki düzenlemeler esas alınmakla birlikte daha ayrıntılı düzenlemelere yer verilmiştir. Biz bu yazımızda Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin yapılara ilişkin kısmının önemli gördüğümüz bölümlerini incelemeye çalışacağız.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.