Hayrettin GÜNGÖR'ün Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliğine atanması
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar..

1-15 Ocak 2019 Tarihli ve 30656 Sayılı Resmî Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2-Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

3-10 Ocak 2019 Tarihli ve 30651 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)" yayımlanmıştır.

4- 31 Aralık 2018 Tarihli ve 30642 Sayılı Resmî Gazete - 3. Mükerrer'de yayımlanan " Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51)" ile 1/1/2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edilmiştir.

5- 30 Kasım 2018 Tarihli ve 30611 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503)"  ile 2018 yılı için  yeniden değerleme oranı  % 23,73 (yirmiüç virgül yetmişüç) olarak tespit edilmiştir.

6- 6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

7- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

8-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

Antalya Muratpaşa Kervansaray Lara Convention Center ve Spa da düzenlenen eğitim semineri

Derneğimizce, Antalya/Manavgat/ Kervansaray Lara Convention Center & Spa’da 23-27 Şubat 2018 tarihleri arasında eğitim semineri düzenlenmiştir.

Belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye ve il özel idare personellerinin yakın ilgi gösterdiği seminer, saygı duruşu ve istiklal marşını müteakiben Dernek Başkanı Sebaattin KARAKAYA, Kontrolörler Başkanı Mustafa Reşit HAZER ve Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem CANALP’ın açılış konuşmalarıyla başlamış, geniş bir katılımla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Seminerde;

Dernek Başkanı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA; mahalli idarelerde ilk defa memur, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına yapılacak atama işlemleri, izin, ilana ilişkin örnekler ve sınava ilişkin hükümler ile görevde yükselme,

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Kemalettin SAKİN; mahalli idarelerde alt yüklenici işçisi olarak istihdam edilen personelin şirketlere işçi statüsünde devredilmesi,

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN; mesleki yeterlilik ve mahalli idareler,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Cevdet SÖKMEN; sözleşmeli personel çalıştırılması, personel giderleri oranı, disiplin işlemleri ve görevden uzaklaştırma,

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir TEKİN; il özel idareleri ve belediyelerde 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,  harcama süreci, harcama sürecinde rol alan aktörler, görev ve sorumlulukları, ön mali kontrol ve kamu zararı,

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı-İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, mal alımı, hizmet alımı, yapım işleri ve danışmanlık hizmet alımları uygulama yönetmelikleri,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can YENİCE; doğrudan hizmet alımı yapılacak şirketlere ilişkin hususlar ile genel olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu,

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR; belediye zabıtasının görev yetki ve sorumlulukları, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik ve uygulaması, Kabahatler Kanunu ve uygulamaları, belediyeler ve il özel idarelerinde sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi,  denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler

ile ilgili konularda konuşmalar yaparak katılımcılara yeni ufuklar açan bilgiler aktarmışlardır.

Ayrıca seminerde, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve tereddütlerle alakalı olarak katılımcılarla konuşmacılar arasında sorulu-cevaplı bilgi alışverişine imkân sağlanmıştır.