Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1-6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 6/7/2018 tarihli ve 10 sıra nolu Genelgesiyle 1/7/201831/12/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

5-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

6- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Tarihçe

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü 1977 yılında teşekkül ettirilmiş olup, 1978 yılında Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulunca kadro ve özlük hakları ile birlikte bu Bakanlığa intikal ettirilmişlerdir. 1979 yılında Yerel Yönetim Bakanlığı kaldırılınca; İçişleri Bakanlığına dönen Mahalli İdareler Kontrolörleri 1989 yılına kadar Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürütmüşlerdir.

3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 38. maddesine göre istihdam yeri İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü olarak belirlenen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri,  İçişleri Bakanlığı Bakanlık Makamının 19.01.1989 tarihli onay emirleri doğrultusunda istihdam yerleri olan Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesine dönmüşlerdir ve Kontrolörler Başkanlığı olarak İçişleri Bakanı adına mahalli idarelerde; teftiş, denetim, araştırma, inceleme, ön inceleme ve soruşturma görevlerini yerine getirmektedirler.

Kuruluşundan bugüne kadar 35 yıl geçmiş olan Kontrolörler Başkanlığında halen, 100 başkontrolör, 7 kontrolör ve 24 stajyer olmak üzere toplam 131 kontrolör mevcuttur. Mevcut başkontrolör ve kontrolörlerden 15’i geçici görevlendirme ile mahalli idarelerde genel sekreterlik, genel sekreter yardımcılığı, belediye başkan yardımcılığı gibi çeşitli idari görevlerde bulunmakta olup, birçok kontrolör ise değişik kurumlarda önemli görevlere atanmıştır.