KONT-DER 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı..
Ali ÇELİKBİLEK
Meslektadışımız Ali ÇELİKBİLEK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetim Genel Müdürlüğünde Genel Müdür..
Alaaddin KAHRAMAN
Eski Meslektaşımız, Derneğimiz üyesi Alaaddin KAHRAMAN, İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı olarak görevlendirilmiştir...

1-03 Mart 2021 Tarihli ve 31412 Sayılı Resmi Gazetede " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 67) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır.

2-15 Eylül 2020 Tarihli ve 31245 Sayılı Resmi Gazete'de " İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

4- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

5- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

Tarihçe

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü 1977 yılında teşekkül ettirilmiş olup, 1978 yılında Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulunca kadro ve özlük hakları ile birlikte bu Bakanlığa intikal ettirilmişlerdir. 1979 yılında Yerel Yönetim Bakanlığı kaldırılınca; İçişleri Bakanlığına dönen Mahalli İdareler Kontrolörleri 1989 yılına kadar Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürütmüşlerdir.

3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 38. maddesine göre istihdam yeri İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü olarak belirlenen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri,  İçişleri Bakanlığı Bakanlık Makamının 19.01.1989 tarihli onay emirleri doğrultusunda istihdam yerleri olan Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesine dönmüşlerdir ve Kontrolörler Başkanlığı olarak İçişleri Bakanı adına mahalli idarelerde; teftiş, denetim, araştırma, inceleme, ön inceleme ve soruşturma görevlerini yerine getirmektedirler.

Kuruluşundan bugüne kadar 35 yıl geçmiş olan Kontrolörler Başkanlığında halen, 100 başkontrolör, 7 kontrolör ve 24 stajyer olmak üzere toplam 131 kontrolör mevcuttur. Mevcut başkontrolör ve kontrolörlerden 15’i geçici görevlendirme ile mahalli idarelerde genel sekreterlik, genel sekreter yardımcılığı, belediye başkan yardımcılığı gibi çeşitli idari görevlerde bulunmakta olup, birçok kontrolör ise değişik kurumlarda önemli görevlere atanmıştır.