1- 08 Nisan 2020 Tarihli ve 31093 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır. Yönetmelik ile  22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin  ekinde yer alan Ek-1,   Ek –3 ve Ek –4 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

2- 22 Şubat 2020 Tarihli ve 31047 Sayılı Resmi Gazete'de" Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

4- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

5- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

Yeni İmar Yönetmeliğinin Yapılaşmayla İlgili Hükümlerinin Değerlendirilmesi

YENİ İMAR YÖNETMELİĞİNİN YAPILAŞMAYLA İLGİLİ  HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Metin BİROL

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

02.11.1985? tarih ve 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan, yayınlandığı tarihten günümüze kadar 17 defa değişiklik yapılan ve en son 08.12.2016 tarih ve 29912 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliklerle uygulanmakta olan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 70 inci maddesi ile 01.10.2017 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmış ve bu tarihten itibaren yeni yönetmelik hükümleri uygulamaya konulmuş bulunmaktadır. Yeni Yönetmelik; plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirme ve denetime ilişkin usul ve esaslara yönelik köklü değişiklikler içermektedir. Yönetmeliğin 9 - 26 ncı maddelerini kapsayan dördüncü bölümü, yapılaşmaya ilişkin hükümleri ihtiva etmektedir. Bu yazıda, yeni yönetmeliğin yapılaşma şartlarına ilişkin hükümleri değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.