KONT-DER 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı..
Ali ÇELİKBİLEK
Meslektadışımız Ali ÇELİKBİLEK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetim Genel Müdürlüğünde Genel Müdür..
Alaaddin KAHRAMAN
Eski Meslektaşımız, Derneğimiz üyesi Alaaddin KAHRAMAN, İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı olarak görevlendirilmiştir...

1-03 Mart 2021 Tarihli ve 31412 Sayılı Resmi Gazetede " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 67) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır.

2-15 Eylül 2020 Tarihli ve 31245 Sayılı Resmi Gazete'de " İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

4- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

5- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

Yeni İmar Yönetmeliğinin Yapılaşmayla İlgili Hükümlerinin Değerlendirilmesi

YENİ İMAR YÖNETMELİĞİNİN YAPILAŞMAYLA İLGİLİ  HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Metin BİROL

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

02.11.1985? tarih ve 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan, yayınlandığı tarihten günümüze kadar 17 defa değişiklik yapılan ve en son 08.12.2016 tarih ve 29912 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliklerle uygulanmakta olan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 70 inci maddesi ile 01.10.2017 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmış ve bu tarihten itibaren yeni yönetmelik hükümleri uygulamaya konulmuş bulunmaktadır. Yeni Yönetmelik; plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirme ve denetime ilişkin usul ve esaslara yönelik köklü değişiklikler içermektedir. Yönetmeliğin 9 - 26 ncı maddelerini kapsayan dördüncü bölümü, yapılaşmaya ilişkin hükümleri ihtiva etmektedir. Bu yazıda, yeni yönetmeliğin yapılaşma şartlarına ilişkin hükümleri değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.