Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

Yeni İmar Yönetmeliğinin Yapılaşmayla İlgili Hükümlerinin Değerlendirilmesi

YENİ İMAR YÖNETMELİĞİNİN YAPILAŞMAYLA İLGİLİ  HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Metin BİROL

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

02.11.1985? tarih ve 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan, yayınlandığı tarihten günümüze kadar 17 defa değişiklik yapılan ve en son 08.12.2016 tarih ve 29912 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliklerle uygulanmakta olan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 70 inci maddesi ile 01.10.2017 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmış ve bu tarihten itibaren yeni yönetmelik hükümleri uygulamaya konulmuş bulunmaktadır. Yeni Yönetmelik; plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirme ve denetime ilişkin usul ve esaslara yönelik köklü değişiklikler içermektedir. Yönetmeliğin 9 - 26 ncı maddelerini kapsayan dördüncü bölümü, yapılaşmaya ilişkin hükümleri ihtiva etmektedir. Bu yazıda, yeni yönetmeliğin yapılaşma şartlarına ilişkin hükümleri değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.