Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 06 Şubat 2020 Tarihli ve 31031 Sayılı Resmi Gazete'de " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 65) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile   5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve diğer mevzuat kapsamında uygulanacak olan parasal sınırları, faiz oranlarını ve alındı birim fiyatları belirlenmiştir.

2- 29 Ocak 2020 Tarihli ve 31023 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu İhale Tebliği (No: 2020/1)"  ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirtilen eşik değerlerin ve parasal limitler güncellenmiştir.

3- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

4- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

5- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Hükümleri Çerçevesinde Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzni

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE YAPI RUHSATI VE YAPI KULLANMA İZNİ

Recep DEMİR

İçişleri Bakanlığı

Başkontrolörü

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği (Yönetmelik),  03.07.2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış, Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş, diğer maddeleri 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girmeden önce 30 Eylül 2007 tarihli ve 30196 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile Yönetmeliğin 4, 5, 20, 22, 23, 29, 39, 41, 54, 55, 57, 62, 64 geçici 3. maddelerinde değişiklikler yapılmış; Yönetmelik 1/10/2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş ve bu tarih itibariyle 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu Yönetmelik ile plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlemek amaçlanmış ve uygulama imar planı bulunan alanları kapsamıştır.

Bu çalışmamızda Yönetmeliğin proje ile yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine ilişkin hükümleri çerçevesinde açıklamalarda bulunulacaktır.

Makaleye ulaşmak için linki tıklayınız.