Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 18 Ağustos 2017 Tarihli ve 30158 Sayılı Resmî Gazete " Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 71)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2018 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2- 3 Temmuz 2017 Tarihli ve 30113 Sayılı Resmî Gazete'de  "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Yönetmelikle plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ilc projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlenmiş; 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/10/2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi yayımı tarihinde, diğer maddeler 1/10/2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

3- 27 Şubat 2017 Tarihli ve 29992 mükerrer sayılı Resmî Gazete" İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.

4- 05.01.2017 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

5- 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete'de "Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayınlanmıştır.

5-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.

Akaryakıt İstasyonları Emniyet Gerekleri ile İlgili Tebliğ

11 Temmuz 2012 ÇARŞAMBA  Resmî Gazete Sayı : 28350

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

AKARYAKIT İSTASYONLARI-EMNİYET GEREKLERİ İLE İLGİLİ
TEBLİĞ (TS 12820)

(TEBLİĞ NO: MSG-MS-2012/17)

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, 3/6/2011 tarihli ve 635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 10/6/1930 tarihli ve 1705 sayılı Ticarette Tağşişin Men'i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun ile 18/11/1960 tarihli ve 132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 – (1) 20/5/2007 tarihli ve 26527 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mecburi Standard Tebliğ (Tebliğ No: ÖSG-2007/09) ile mecburi uygulamaya konulan TS 12820 “Akaryakıt İstasyonları - Emniyet Gerekleri” standardının; 2 nci maddesi, 4.1 inci maddesi, 4.2.1 inci maddesi, 4.2.5 inci maddesi, 4.2.5.2 nci maddesi, 4.2.6.6 ncımaddesi, 4.12 nci maddesi ve 4.12.3 üncü maddesi Türk StandardlarıEnstitüsü tarafından tadil edilmiştir. Mecburi Standard Tebliğinin (Tebliğ No: ÖSG-2007/09), Türk StandardlarıEnstitüsü tarafından tadil edilen maddeleri, akaryakıt istasyonu lisans sahiplerince zorunlu olarak uygulanacaktır.

MADDE 3 – (1) TS 12820 standardı, motorlu kara ve deniz taşıtlarına akaryakıt ikmalinin yapıldığı sabit istasyonlar ile ilgili emniyet gereklerini kapsar.

(2) Akaryakıt istasyonu lisans sahiplerinin, TS 12820 standardı kapsamına giren hususları belirten bu Tebliğ hükümlerine uymaları zorunludur.

MADDE 4 – (1) Söz konusu Standard tadilleri, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilir. TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılır.

MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinden itibaren onbeş gün sonra yürürlüğe girer.

MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.