Hayrettin GÜNGÖR'ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirilmesi
Sevgili Meslektaşımız Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin GÜNGÖR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Müsteşar..
Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1-11 Kasım 2016 Tarihli ve 29885 Sayılı Resmî Gazete'de 474 Sıra No Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği  ile yeniden değerleme oranı 2016 yılı için % 3,83 (üç virgül seksenüç) olarak tespit edilmiştir.
2-25 Ağustos 2016 Tarihli ve 29812 Sayılı Resmî Gazete'de Emlak Vergisi Kanunu (Seri No: 68) Genel Tebliği yayınlanmıştır. Tebliğ ile emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerine ilişkin tutarlar  bu Tebliğ ekinde belirtilmiştir.
3-27.05.2016 tarihli ve  29724 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de  yeni "Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği" yayımlanmış, Bu Yönetmeliğin bütçenin hazırlanmasına ilişkin hükümleri yayımı tarihinde, diğer hükümleri ise 1/1/2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.
4-18 Kasım 2015 Tarihli ve 29536 Sayılı Resmî Gazete'de; " Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile " Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği" yayımlanmıştır.
5-14 Kasım 2015 Tarihli ve 29532 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan"  Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin geçici 6 ncı maddesinde yer alan “1/1/2016” ibaresi “1/1/2017” olarak değiştirilmiştir.
6--2 Şubat 2015 Tarihli ve 29255 Sayılı Resmî Gazete'de Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik yayımlanmıştır.
7-1 Şubat 2015 Tarihli ve 29254 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Büyükşehir Belediyeleri ve İl Özel İdareleri Tarafından Afet ve Acil Durumlar ile Sivil Savunmaya İlişkin Yatırımlara Ayrılan Bütçeden Yapılacak Harcamalara Dair Yönetmelik yayımlanmıştır.
8-29 Ocak 2015 Tarihli ve 29251 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu İhale Tebliği (No: 2015/1) ile 1/2/2015 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak eşik değerler ve parasal limitler belirlenmiştir.

Akaryakıt İstasyonları Emniyet Gerekleri ile İlgili Tebliğ

11 Temmuz 2012 ÇARŞAMBA  Resmî Gazete Sayı : 28350

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

AKARYAKIT İSTASYONLARI-EMNİYET GEREKLERİ İLE İLGİLİ
TEBLİĞ (TS 12820)

(TEBLİĞ NO: MSG-MS-2012/17)

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, 3/6/2011 tarihli ve 635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 10/6/1930 tarihli ve 1705 sayılı Ticarette Tağşişin Men'i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun ile 18/11/1960 tarihli ve 132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 – (1) 20/5/2007 tarihli ve 26527 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mecburi Standard Tebliğ (Tebliğ No: ÖSG-2007/09) ile mecburi uygulamaya konulan TS 12820 “Akaryakıt İstasyonları - Emniyet Gerekleri” standardının; 2 nci maddesi, 4.1 inci maddesi, 4.2.1 inci maddesi, 4.2.5 inci maddesi, 4.2.5.2 nci maddesi, 4.2.6.6 ncımaddesi, 4.12 nci maddesi ve 4.12.3 üncü maddesi Türk StandardlarıEnstitüsü tarafından tadil edilmiştir. Mecburi Standard Tebliğinin (Tebliğ No: ÖSG-2007/09), Türk StandardlarıEnstitüsü tarafından tadil edilen maddeleri, akaryakıt istasyonu lisans sahiplerince zorunlu olarak uygulanacaktır.

MADDE 3 – (1) TS 12820 standardı, motorlu kara ve deniz taşıtlarına akaryakıt ikmalinin yapıldığı sabit istasyonlar ile ilgili emniyet gereklerini kapsar.

(2) Akaryakıt istasyonu lisans sahiplerinin, TS 12820 standardı kapsamına giren hususları belirten bu Tebliğ hükümlerine uymaları zorunludur.

MADDE 4 – (1) Söz konusu Standard tadilleri, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilir. TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılır.

MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinden itibaren onbeş gün sonra yürürlüğe girer.

MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.