Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

2-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

3- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Akaryakıt İstasyonları Emniyet Gerekleri ile İlgili Tebliğ

11 Temmuz 2012 ÇARŞAMBA  Resmî Gazete Sayı : 28350

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

AKARYAKIT İSTASYONLARI-EMNİYET GEREKLERİ İLE İLGİLİ
TEBLİĞ (TS 12820)

(TEBLİĞ NO: MSG-MS-2012/17)

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, 3/6/2011 tarihli ve 635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 10/6/1930 tarihli ve 1705 sayılı Ticarette Tağşişin Men'i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun ile 18/11/1960 tarihli ve 132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 – (1) 20/5/2007 tarihli ve 26527 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mecburi Standard Tebliğ (Tebliğ No: ÖSG-2007/09) ile mecburi uygulamaya konulan TS 12820 “Akaryakıt İstasyonları - Emniyet Gerekleri” standardının; 2 nci maddesi, 4.1 inci maddesi, 4.2.1 inci maddesi, 4.2.5 inci maddesi, 4.2.5.2 nci maddesi, 4.2.6.6 ncımaddesi, 4.12 nci maddesi ve 4.12.3 üncü maddesi Türk StandardlarıEnstitüsü tarafından tadil edilmiştir. Mecburi Standard Tebliğinin (Tebliğ No: ÖSG-2007/09), Türk StandardlarıEnstitüsü tarafından tadil edilen maddeleri, akaryakıt istasyonu lisans sahiplerince zorunlu olarak uygulanacaktır.

MADDE 3 – (1) TS 12820 standardı, motorlu kara ve deniz taşıtlarına akaryakıt ikmalinin yapıldığı sabit istasyonlar ile ilgili emniyet gereklerini kapsar.

(2) Akaryakıt istasyonu lisans sahiplerinin, TS 12820 standardı kapsamına giren hususları belirten bu Tebliğ hükümlerine uymaları zorunludur.

MADDE 4 – (1) Söz konusu Standard tadilleri, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilir. TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılır.

MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinden itibaren onbeş gün sonra yürürlüğe girer.

MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.